Defensieve portefeuille


                      Zeer defensieve portefeuille

                              Neutrale portefeuille

                          Offensieve portefeuille


                      Zeer offensieve portefeuille


Jouw risicoprofiel

Welk risico wil en kun jij lopen als je gaat beleggen? Het antwoord hierop bepaalt jouw risicoprofiel. Dit is dus heel persoonlijk. Je profiel geeft aan welke beleggingsportefeuille bij jou past.


Hoe wordt jouw risicoprofiel bepaald?

Je kunt bij Groen Goud kiezen uit vijf risicoprofielen. Door op deze site een aantal meerkeuzevragen te doorlopen, bepaal je eenvoudig en stap voor stap wat jouw persoonlijke risicoprofiel is. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over de gewenste looptijd van je beleggingen, de herkomst van je inleg en het doel van je beleggingen. Maar ook vragen over je kennis en ervaring met beleggen komen aan de orde. Als je jouw persoonlijke risicoprofiel hebt bepaald kun je verder gaan beleggen met Groen Goud.


De verschillende profielen

De vijf risicoprofielen lopen uiteen van zeer voorzichtig tot zeer offensief. Hieronder zie je welke beleggingsportefeuilles hierbij horen. Van de portefeuille "Groen Goud 3" vind je in de link een uitgewerkt voorbeeld (scroll op die pagina even tot halverwege).

RisicoprofielPortefeuille
zeer defensiefGroen Goud 1
defensief / voorzichtig
Groen Goud 2
neutraal / balansGroen Goud 3
offensief / dynamischGroen Goud 4
zeer offensiefGroen Goud 5

Jouw veranderende risicoprofiel

Er zijn een aantal factoren die samen een risicoprofiel bepalen. Denk hierbij aan je persoonlijke situatie, hoe lang je wilt beleggen en hoeveel geld je wilt inleggen. Dit betekent dat als je persoonlijke situatie wijzigt, je risicoprofiel mogelijk ook verandert. Toets daarom periodiek of je risicoprofiel, en dus ook je beleggingsportefeuille, nog steeds bij je past.

Eerlijk over risico en beleggen
De waarde van je belegging kan en zal veranderen. Want, zoals je weet, in het verleden behaalde rendementen bieden geen garanties voor de toekomst. Iedereen die geld belegt loopt een financieel risico. Rendementen kunnen hoger, maar ook lager uitvallen. Ze zullen meer schommelen naarmate het gekozen beleggingsbeleid risicovoller is. Hiernaast geldt dat het bedrag dat wordt ingelegd niet volledig wordt belegd. Een deel gaat namelijk op aan kosten. 
De op deze website getoonde verdeling en samenstelling van de portefeuilles dienen als voorbeeld. Op het moment dat je start met beleggen kan de samenstelling gewijzigd zijn. De informatie die Groen Goud publiceert is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Mochten er desondanks toch onjuistheden in voorkomen dan kan Groen Goud hier niet verantwoordelijk voor worden gesteld.
JOUW EIGEN DUURZAME BELEGGINGSPLAN OPSTELLEN