Wat zijn beleggingsfondsen?

Via Groen Goud beleg je in duurzame beleggingsfondsen. De fondsen investeren het geld van een groot aantal mensen tegelijk in verschillende beleggingen. Door de spreiding loop je minder risico. Er zijn aandelen-, obligatie-, vastgoed- en microkredietfondsen.


Aandelenfondsen

Met een aandeel koop je een stukje van een bedrijf. Aandelen kunnen in waarde stijgen of dalen. Met Groen Goud beleg je in 100% duurzame aandelenfondsen. Een fonds is een mandje met aandelen van verschillende bedrijven. Zo spreid je het risico. Over het algemeen kennen aandelenfondsen een hoger risico dan obligatiefondsen.

Obligatiefondsen

Met een obligatie leen je geld aan een land of bedrijf. Je krijgt daarvoor rente. Net als bij de waarde van aandelen stijgt of daalt de waarde van obligaties. Je spreidt het risico tussen staatsobligaties van landen uit de eurozone en bedrijfsobligaties. Obligatiefondsen hebben meestal een lager risico dan aandelenfondsen. Met Groen Goud beleg je in 100% duurzame obligatiefondsen.

Vastgoedfondsen en microkredietfondsen

Met Groen Goud beleg je (een deel van) jouw geld in vastgoed en microkredietfondsen. Een vastgoedfonds dat door Groen Goud is geselecteerd investeert alleen in duurzame gebouwen. Bijvoorbeeld in nieuwe energiezuinige kantoren of renovatie van bestaande gebouwen. Een microkredietfonds geeft mensen in ontwikkelingslanden kleine leningen. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld een eigen bedrijf starten.Ook deze fondsen zijn bij Groen Goud altijd duurzaam.

Fondsinformatie

Op de website van Morningstar vind je veel informatie over vele duizenden andere beleggingsfondsen, beleggen en beleggingsonderzoek.
En op je eigen 'Mijn Groen Goud' pagina kun je de gegevens en resultaten van de fondsen in jouw persoonlijke beleggingsportefeuille bekijken.Eerlijk over risico en beleggen
De waarde van je belegging kan en zal veranderen. Want, zoals je weet, in het verleden behaalde rendementen bieden geen garanties voor de toekomst. Iedereen die geld belegt loopt een financieel risico. Rendementen kunnen hoger, maar ook lager uitvallen. Ze zullen meer schommelen naarmate het gekozen beleggingsbeleid risicovoller is. Hiernaast geldt dat het bedrag dat wordt ingelegd niet volledig wordt belegd. Een deel gaat namelijk op aan kosten. 
De op deze website getoonde verdeling en samenstelling van de portefeuilles dienen als voorbeeld. Op het moment dat je start met beleggen kan de samenstelling gewijzigd zijn. De informatie die Groen Goud publiceert is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Mochten er desondanks toch onjuistheden in voorkomen dan kan Groen Goud hier niet verantwoordelijk voor worden gesteld.JOUW EIGEN DUURZAME BELEGGINGSPLAN OPSTELLEN