Over Groen Goud

Groen Goud is een initiatief van Hubrien Meijaard. Hij wil zoveel mogelijk mensen in Nederland helpen om 100% duurzaam te kunnen beleggen.


De meerwaarde van duurzaam beleggen met Groen Goud
  • Zekerheid: automatisch beleggen in de duurzaamste fondsen
  • Beste keus: meer 100% groene fondsen dan banken aanbieden
  • Eenvoudig: een online administratie
  • Uitstekende rendementen: vergelijkbaar met "regulier"(niet-duurzaam) beleggen


Onze visie op beleggen


1. Beleggen is gericht op de lange termijn

Beleggingen stijgen en dalen. Dat hebben ze altijd gedaan en dat zullen ze altijd blijven doen. Je weet nooit vooraf wanneer en hoe groot de koersbewegingen zijn. Het is dus belangrijk dat je beleggingen voldoende tijd hebben om bijvoorbeeld koersdalingen op te kunnen vangen.

Hypes en de ‘de waan van de dag’ leveren geen extra rendement. Sterker nog, alleen banken, adviseurs en vermogensbeheerders profiteren ervan als je jouw beleggingen vaak wijzigt. Groen Goud doet dat anders. We passen namelijk zo min mogelijk aan in je portefeuille. Dit zorgt dan ook nog eens voor lagere kosten en dus weer een hoger rendement: voor jou.

2. Beleggen is altijd onderdeel van jouw persoonlijk financieel plan

Persoonlijke omstandigheden veranderen en ook het doel van je beleggingen kan veranderen. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om regelmatig te ‘herbalanceren’. Je beleggingsportefeuille blijft dan precies passen bij jouw persoonlijke doelstellingen. Bovendien, zo blijkt uit onderzoek, zorgt dit herbalanceren ook voor een structureel hoger rendement.

3. Iedere klant is anders

Sommige mensen willen graag zelfstandig beleggen. Anderen vragen een adviseur hen te helpen of bekijken per situatie hoe ze hun zaken willen regelen. Groen Goud begrijpt dat iedereen beleggen op eigen wijze aan wil pakken. Je kunt je beleggingsportefeuille via Groen Goud daarom helemaal zelf regelen, maar ook samen met een adviseur. En je mag daarbij ook je eigen adviseur gebruiken! 
Beheren doe je vervolgens gemakkelijk online in jouw persoonlijke ‘Mijn Groen Goud’-omgeving. Daar vind je alle informatie over je portefeuille, de ontwikkelingen van je beleggingen en diverse tools, zoals de speciale 'haalbaarheidstool'.

Heb je behoefte aan hulp of advies?

Neem gerust vrijblijvend contact op met Hubrien Meijaard als je een adviseur zoekt. Naast oprichter van Groen Goud is Hubrien erkend financieel adviseurplanner en life planner. Hij helpt jou graag verder!


JOUW EIGEN DUURZAME BELEGGINGSPLAN OPSTELLEN