Om te beginnen een paar tips

Natuurlijk wil je je geld laten groeien met duurzaam beleggen. Dat is niet anders dan met gewoon beleggen. Maar je wilt dit wel op een goede, weloverwogen manier. De volgende tips helpen je daarbij.


Wat wil je met jouw geld?

Bedenk eerst waarom je wilt beleggen. Welk doel wil je bereiken? Wil je bijvoorbeeld de studie van je kinderen kunnen betalen of wil je je pensioen opbouwen? Als je je doel weet, weet je ook hoe lang je de tijd hebt om je doel te halen. En hoeveel risico je wilt lopen.

Kun je het geld missen?

Als je gaat beleggen wil je jouw kapitaal laten groeien. Dat kost tijd. Beleg daarom met geld dat je niet direct nodig hebt, zeker een paar jaar. En misschien kun je niet meteen een groot bedrag missen. Dan zijn kleinere, maandelijkse bedragen een goed idee.


Welk risico wil je nemen?

Beleggen betekent altijd (wat) risico nemen. Wil je gaan voor meer opbrengst, meer rendement? Dan loop je ook meer kans dat het rendement tegenvalt. Dat risico kun je verlagen door je beleggingen te spreiden. Loopt de ene belegging mis? Dan kan een andere dat misschien compenseren. Groen Goud zorgt daarom voor een goede beleggingsmix van beleggingen in je portefeuille.
Nog belangrijker is om te ontdekken welk risico bij jouw situatie en persoonlijkheid past. Dat ontdek je met Groen Goud door het bepalen van jouw risicoprofiel.

Wat is jouw eigen risicoprofiel?

Wil je weten welk beleggingsrisico bij jou past? Daar kom je achter door op deze site twaalf meerkeuzevragen te beantwoorden. Je vult daarvoor stap 1 en 2 in van het stappenplan.

Jouw risicoprofiel bepaalt de keuze van jouw beleggingsportefeuille. Dat is het mandje met verschillende soorten beleggingen. Ieders portefeuille kan sterk uiteenlopen. Van zeer defensief met een laag risico met laag rendement tot zeer offensief met een hoog risico en mogelijk hoog rendement.

Wat kost beleggen?

Beleggen kost geld. Een deel gaat op aan kosten. Bijvoorbeeld voor het aankopen en verkopen van aandelen. En voor het bijhouden van de wettelijk verplichte administratie. De kosten betaal je uit het bedrag dat je inlegt. Lees hier meer over Tarieven duurzaam beleggen met Groen Goud.

Zelfstandig verder!

Met Groen Goud hoef je na het afsluiten van je beleggingsrekening eigenlijk niets meer te doen. Je kunt via deze site de ontwikkelingen van je beleggingen altijd volgen. En met de gratis app van Fondsenplatform heb je ook op ieder moment van de dag toegang tot de laatste informatie rondom je beleggingsportefeuille.

Of heb je hulp nodig?

Groen Goud biedt je graag de deskundige hulp van Hubrien Meijaard, een door de AFM erkende beleggingsadviseur. Omdat we gemak in (duurzaam) beleggen serieus nemen.
Als je het contactformulier op de website invult dan neemt hij snel - en kosteloos - contact met je op.Lees verder: De risico's
JOUW EIGEN DUURZAME BELEGGINGSPLAN OPSTELLEN