Blog


De SDG doelen van het BNPP/Parvest Aqua beleggingsfonds

Categorie: Duurzaam

 

We beginnen met een nieuwkomer dit jaar in de portefeuilles: het BNPP/Parvest Aqua fonds.

De naam zegt het al: dit fonds richt zich op het thema “water”. In onze portefeuilles zat nog geen specifiek fonds hiervoor. We verwachten dat dit voor langere tijd een zeer belangrijk thema wordt op het gebied van duurzaamheid. Dit fonds heeft een uitstekende prijs-prestatie verhouding binnen de sector, daarom de opname in onze portefeuilles per medio maart.

Hieronder zie je precies welke SDG-doelen dit fonds helpt te realiseren:
Gepubliceerd op 16 augustus 2018

De SDG doelen van het RobecoSAM Sustainable Food Equities fonds

Categorie: Duurzaam

We kijken steeds naar een specifiek beleggingsfonds. De fondsen zijn gekozen uit de 17 verschillende duurzame beleggingsfondsen die momenteel in de Groen Goud/ Bewust Beleggen portefeuilles zitten.

Voordat we in dit fonds duiken, eerst nog even alle SDG-doelen op een rijtje:

Gepubliceerd op 14 augustus 2018

Wat is jouw duurzame nummer - introductie SDG’s

Categorie: Duurzaam

Graag introduceren we de 17 “Sustainable Development Goals” oftewel de SDG’s van de Verenigde Naties. Deze SDG’s – de duurzame ontwikkelingsdoelen- zijn heel geschikt om te gebruiken voor jouw persoonlijke beleggingsportefeuille. De verwachtingen zijn ook dat deze SDG’s internationaal een leidende maatstaf gaan worden om duurzame beleggingsfondsen te bekijken en te vergelijken.

Gepubliceerd op 4 april 2018

Testament vragen zonder antwoorden

Het is eind mei als ik deze blog schrijf. Over ruim een week ga ik trouwen. Op vrijdag 2 juni spreek ik voor de tweede keer de belofte uit om trouw te zijn en te blijven aan mijn (alweer ruim 10 jaar!) liefste.

 

Inderdaad, de tweede keer. En in en andere fase van mijn leven, op allerlei gebieden. Dat betekent ook dat je over een aantal zaken bewuster nadenkt en dus goed wilt regelen. Over één van die zaken gaat dit verhaal: ons testament. Nou ja, niet specifiek ons persoonlijke testament, maar meer “het testament” in het algemeen. De reden, nut/noodzaak, de consequenties van zaken wel of niet vastleggen.

Gepubliceerd op 15 december 2017

Oktober 1987. En wat dat met jouw vermogensplan van nu te maken heeft

Categorie: Duurzaam

Het is maandagochtend 19 oktober. 1987. Ik parkeer mijn auto voor de Rabobank in Laren (NH), waar ik een afspraak heb met een beleggingsadviseur voor een korte stage. Ik: een beginnend adviseur (lees: groentje) op het gebied van beleggen bij een lokale Rabobank in Maarssen. Hij: een ervaren beleggingsman bij één van de toen grootste beleggingsbanken van Nederland. Overeenkomst: allebei donker haar. Die overeenkomst duurde alleen die dag. Einde van die dag, toen ik naar huis reed, was zijn haar namelijk grijs geworden.

Gepubliceerd op 16 november 2017