Wat is jouw duurzame nummer - introductie SDG’s

Categorie: Duurzaam

Graag introduceren we de 17 “Sustainable Development Goals” oftewel de SDG’s van de Verenigde Naties. Deze SDG’s – de duurzame ontwikkelingsdoelen- zijn heel geschikt om te gebruiken voor jouw persoonlijke beleggingsportefeuille. De verwachtingen zijn ook dat deze SDG’s internationaal een leidende maatstaf gaan worden om duurzame beleggingsfondsen te bekijken en te vergelijken.


Een korte introductie over de SDG’s: wat zijn het, waarom zijn ze er gekomen, wie gebruiken ze? In volgende blogs gaan we steeds een doel – dus een nummer bekijken, en ook uitzoeken welk beleggingsfondsen zich inzetten voor dit specifieke doel/nummer.


De SDG’s zijn eind 2015 door de Verenigde Naties opgesteld en geïntroduceerd. Het doel is om in 2030 een einde te maken aan de grote wereldproblemen en de wereld tot een betere plek voor iedereen te maken.


Vanaf 2016 zijn overheden, bedrijven, pensioenfondsen, vermogensbeheerders – eigenlijk iedereen! – concreet aan de slag gegaan met deze 17 SDG’s. Het mooie van deze doelen is dat ze duidelijk en meetbaar zijn: iedereen die ermee aan de slag gaat kan dus prima bepalen wat de impact is van zijn/haar werk of beleggingen op een bepaald doel.


Begin 2018 hebben al redelijk veel bedrijven en beleggingsfondsen duidelijk aan welke duurzame doelstellingen ze het meeste bijdragen en hoe ze dat in de praktijk doen. En is dus ook duidelijk waar nog winst te behalen valt!

Er zijn dus 17 doelstellingen, 17 SDG’s. De komende nieuwsflitsen gaan we die doornemen, per stuk en per beleggingsfonds. Hou deze nieuwsflits dus in de gaten, dan weet je straks precies welke fondsen bijdragen aan welke duurzame doelen!

Bron: Groenflits week 11
0 reacties op "Wat is jouw duurzame nummer - introductie SDG’s"

Laat je naam achter. Je naam wordt eventueel een link naar de ingevulde website.

Deze informatie wordt niet gepubliceerd.